upAOF

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ‘Gangwon KOREA 2024’. Με 5 αθλητές του συμμετέχει ο ΑΟΦ και η Φλώρινα. Παρουσίαση - βιογραφικά.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ‘Gangwon KOREA 2024’. Με 5 αθλητές του συμμετέχει ο ΑΟΦ και η Φλώρινα. Παρουσίαση - βιογραφικά.
To Δ.Σ. της ΕΟΧΑ ανακοίνωσε τη σύνθεση της ελληνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στην Gangwon της Νότιας Κορέας από τις 19 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2024. Την απόλυτη επιτυχία κατάφερε ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας, αφού πέτυχε στο ακέραιο όλους τους στόχους που είχαν τεθεί την προηγουμένη χρονιά, παίρνοντας το εισιτήριο των Ολυμπιακών 5 αθλητές του, επι συνόλου 10 αθλητών που θα στείλει η Ελλάδα στα Βόρεια αθλήματα (Δρόμοι Αντοχής-Δίαθλο). Την αποστολή των Δρόμων αντοχής θα συνοδεύσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Τίτας. Οι αθλητές του ΑΟΦ, κατόπιν προκριματικών αγώνων και κριτηρίων που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους είναι:
ΔΙΑΘΛΟ: 1) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΣΕΝΛΗΣ 2) ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ
ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ: 1) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΖΑ 2) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 3) ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
* Υποστηρικτές του ΑΟΦ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΕΟΧΑ- ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΆΔΑΣ – RENAULT PARISIS – MOCHA CAFÉ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - TEXNIKO ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
* Ευχαριστούμε τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της Φλώρινας που προβάλει την δουλειά του Ομίλου, όλα αυτά τα χρόνια.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΖΑ
Η Χριστίνα Ρόζα γεννήθηκε στην Φλώρινα στις 25/09/2008 και όλα έδειχναν πως θα γίνει ένα ακόμα παιδί των Χειμερινών Αθλημάτων. Επέλεξε να συνεχίσει την οικογενειακή και τοπική παράδοση και να ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τα Βόρεια Αθλήματα (Δρόμοι Αντοχής – Δίαθλο). Από την ηλικία των έξι ετών είναι ενεργή αθλήτρια του Σωματείου Α.Ο.Φλώρινας, με την συνεχή επίβλεψη και φροντίδα του προπονητή της Τίτα Χρήστου. Έχει κερδίσει πανελλήνιες νίκες στις κατηγορίες όπου ανήκε καθώς και νίκες σε πρωταθλήματα άλλων Βαλκανικών χωρών. Σημαντικότερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας της είναι η κατάταξή της στην 12η Θέση σε WCUP J women στο αγώνισμα Super Sprint(Roller Ski) στο Ziano Di Fiemme της Ιταλίας. Έχοντας κερδίσει την πρόκρισή της στους Χειμερινούς Youth Olympic Games 2024 στην Gangwon της Κορέας, στοχεύει σε μια καλή εμφάνιση και κατάταξη για την Ελλάδα. Μελλοντικά επιθυμεί την συμμετοχή της στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Trondheim 2025 της Νορβηγίας και φυσικά την πρόκρισή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΣΕΝΛΗΣ
Ο Βασίλειος Ροσενλής του Κωνσταντίνου Ροσενλή κ της Αικατερίνης Μούλελη, γεννήθηκε στις 09/08/ 2006 κ είναι μαθητής της Γ' λυκείου. Κατάγεται από τη Φλώρινα όπου κ διαμένει. Σε ηλικία οκτώ χρονών, είχε την πρώτη επαφή με το σκι δρόμων αντοχής στον αθλητικό σύλλογο χιονοδρομίας Α.Ο. Φλώρινας με προπονητή τον ομοσπονδιακό Κο Χρήστο Τίτα. Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας καθώς και ο προπονητής του Χρήστος Τίτας από το 2014 μέχρι κ σήμερα στέκονται στο πλευρό του Βασίλη κ τον στηρίζουν, οδηγώντας τον στην επίτευξη σημαντικών επιδόσεων καθώς και στην κατάκτηση των αθλητικών στόχων του :
Σημαντικότερες διακρίσεις:
1. Πρώτη πανελλήνια νίκη παίδων κ εφήβων στο σκι δρόμων αντοχής.
2. Μέλος της Εθνικής Ομάδας χιονοδρομίας από την κατηγορία των παίδων-ανδρων κ συμμετοχή σε πρωταθλήματα του εξωτερικού με σημαντικότερη τη συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα διάθλου στην Εσθονία 2023 , στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου στο Καζακστάν 2023 καθώς και στις ολυμπιακές μέρες EYOF Friuli Venezia ITA.
3. Σημαντικότερος στόχος για το 2024 ο οποίος επετεύχθη, ήταν η πρόκριση στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες νέων στην Κορέα .
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ
Ο Αντώνης Προδρομίδης είναι μαθητής και φοιτεί στο 1ο ΓΕΛ Φλώρινας, φέτος διανύοντας την 2α λυκείου. Ασχολείται με το σκι από τα 8 του έτη και η αγάπη του για το σπορ πηγάζει απο τον προπονητή του Χρήστο Τίτα. Είναι αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας .
Οι καλύτερες επιδόσεις του είναι οι εξής:
•1ο Πανελλήνιο σκυτάλης
•1η θέση Βαλκανικό ατομικό
•1ο Πανελλήνιο ατομικό
για τις οποίες είναι περήφανος όμως φιλοδοξεί οτι μπορεί να καταφέρει και περισσότερα. Οι στόχοι του αποτελούν τη αξιοπρεπή συμμετοχή του στους επόμενους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες YOG KOREA 2024 και την συνεχή προσωπική βελτίωση των σκορ του.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
O Αθανασίου Ευάγγελος είναι μαθητής της β' λυκείου. Έχει γεννηθεί στη Φλώρινα στις 29/1/2007.
Είναι αθλητής στους Δρόμους Αντοχής στο χιόνι από την ηλικία των 9 ετών.
Ανήκει στο σύλλογο Α.Ο.Φλωρινας και με προπονητή του έχει τον κ. Τιτα Χρήστο.
Έχει υπάρξει 2 φορές πανελληνιονίκης στη κατηγορία παίδων, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε Βαλκανικά κύπελλα κερδίζοντας 1η θέση.
Ένας από τους βασικούς του στόχους ήταν η συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα νέων στην Κορέα.
Εύχεται να συνεχίσει να έχει καλές επιδόσεις και να πάρει μέρος και σε άλλες παγκόσμιες διοργανώσεις κάνοντας περήφανους τους γονείς του, τον σύλλογο του και τη χώρα του
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
Ο Ιωάννης Γεωργάκης είναι μαθητής της Α΄ Λυκείου και φοιτεί στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.
Είναι αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας- ΑΟΦ. Προπονητής και μέντοράς του είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Ομοσπονδιακός Προπονητής Χρήστος Τίτας.
Η ενασχόληση του με το άθλημα ξεκίνησε το 2015, όταν ακόμα φοιτούσε στη Β΄ Δημοτικού. Αρχικά ασχολήθηκε με την Κατάβαση, ωστόσο πολύ σύντομα τον κέρδισαν οι Δρόμοι Αντοχής, ένα άθλημα με μακρά παράδοση και ιδιαίτερα αγαπητό στη γενέτειρά του, τη Φλώρινα.
Τη χιονοδρομική περίοδο 2022- 2023 αναδείχθηκε κυπελλούχος αθλητής κατηγορίας Παίδων στα Βόρεια Αθλήματα, καθώς κατόρθωσε να ανέλθει στο βάθρο ως 1ος Νικητής Παίδων στα 5 km ET στο Κύπελλο Ελλάδος Rollerski που διεξήχθη στη Βέροια το 2022 και στο Κύπελλο Ελλάδος Δρόμων Αντοχής 2,5 km που διεξήχθη στο Μέτσοβο το 2023.
Ευελπιστεί να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στους Youth Olympics Games που θα διεξαχθούν στο Gangwon της Κορέας το 2024.
Στο μέλλον ελπίζει να συμμετάσχει στις αποστολές της ελληνικής ομοσπονδίας σε παγκόσμιους και ολυμπιακούς αγώνες.
--------------------------------------------------------------------------
Φλώρινα 24/12/2023
Για το Δ.Σ ΑΟΦ
Ο Πρόεδρος
Μπόσκος Αλέξανδρος


Φωτογραφικό υλικό:

κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση, ή σε μια απο τις 2 άκρες για επόμενη - προηγούμενη εικόνα